2009. március 30., hétfő

Tanfolyam

A héten minden nap Hétfőtől - Péntekig a reptéren vagyok.
12-13 órától naplementéig tanfolyamozunk.
Aki repülni vagy gyakorolni akar jöhet.
Hétvégén PD Liga verseny Kalocsán. (2 napig ott vagyunk)

2009. március 27., péntek

Hétvége!

Szombaton munkanap, és erős szél várható.
Reméljük legalább a szél nem jön be, és talán tudunk repülni is egy kicsit.
Délután jön hozzám új jelentkező! Itt jelezném az érdeklődőknek, hogy ha van kedvük jöjjenek ki egyeztetni a tanfolyammal kapcsolatban.
Vasárnapi meteo előre jelzés alapján nyugodtan tervezhettek családi programokat.... :(

2009. március 21., szombat

Vasárnap a reptéren

Holnap jó idő lesz! Délutánra erősödni fog a szél!
Szóval aki kiér addig míg el nem megyek távra, azt szívesen felhúzom. :)
Délelőtt kint vagyok a reptéren, körülbelül 10 órától! A kezdő és gyakorolni vágyó fiataloknak is lehet levegőzni kicsit.
Az element AIR hétfőn utazik vissza Bulgáriába. Utolsó alaklom hogy kipróbáld!
Gyertek!

2009. március 19., csütörtök

Winter Cup törölve a Bora miatt

A hétvégén nem utazunk Szlovéniába.
Ha az idő engedi helyben repülhetünk, vagy kitalálhatunk valami egy napos túrát is.
Minden megoldás érdekel.
Ötleteket várok!

2009. március 17., kedd

PD liga 1.-2. forduló


A hétvégén leszerveztem a PD Liga versenysorozat első két fordulóját Egerben.
A részleteket itt láthatjátok.

2009. március 6., péntek

Itt a Tavasz!?

Ma délután póló és felhőalap volt a viselet. :)
Gábor az AXIS Vega2 vel kitekert felhőig és Dávid az Element AIR-el ment utána.
Gáborral beszéltem rádión, hogy ha 1000m fölé ér induljon el távra. Úgy is lett. Szatymazig jutott ami kb. 12 km.
Dávid rádió nélkül szintén felhőalapig tekert gyakran 4 m/s -os dobálós termikekben. Az AIR jól bírta és csak egy kis fülcsukással figyelmeztetett hogy jó az idő. :)
Paptaki az új Spor4-et bontogatta és nekem is jutott egy rövid lecsúszas.

2009. március 2., hétfő

Winter Cup beszámoló (friss)

Winter Cup mostani fordulója hozta a tőle elvárt színvonalat.
Szombaton reggel érkeztünk Lijakra 10 óra utazás után. (5-en) ill. már ketten előző nap kiutaztak.
A leszállóban kezdtek gyülekezni a célraszálló verseny résztvevői, amit szintén ebben az időpontban rendeztek.
Találkoztunk a két magyar pilótával (Orsy Laci + Dénes) akik elmondták, hogy pénteken 2 óra repülés volt, dobálós időben +15 C fokban.
A felszállítás után a szervező Gaspar gyorsan tartott egy eligazítást és toltuk is. 37 km cikk-cakk a hegy előtt. A feladat nagyon jó volt, mert sok variáció közül kellett az általad legjobbnak megítélt utat választani. Meg ízlelhettük az igazi tavaszt február utolsó napján. Gyakran tekertünk 5-7 m/s termikeket ill. A gps ben +7,9 m/s maradt :)
A start után rögtön kiemelkedtem és várakoztam a startcilinderben. Amikor "kinyílt a start" még nem indultam el mert benéztem a feladat tábla egy fontos részét. (Az idő mindenkinek elindult a start nyitása után és a versenyt az nyerte aki elsőnek a célba ért. Azt hittem egyéni időmérés van és az nyeri a versenyt aki a leggyorsabb.) Na de mindegy... mindig tanul az ember...
Szóval zúztuk és cikáztunk a hegy előtt a fordulópontok között. Az utolsó fordulópont felé mentem amikor kezdtem betojni, hogy kikoppanok, de jött egy kis termik amivel sikerült kiemelkednem 3-4 másik ernyővel. Sajnos nem tekertem ki koppra mert azt gondoltam, a pont már csak 3 km és ha megcsináltam majd visszafelé tekerek egy kicsit és beadja a célt is akkor.
Tévedtem! Megcsináltam az utolsó pontot és siklottam a cél felé. De a megmentő termik nem jött. Már azon kellett gondolkoznom meddig tudok siklani a város fölött és mikor kezdjek pánikolni a házak és a vezetékek fölött. Siklottam amíg lehetett és amikor már éreztem necces a dolog megláttam egy focipályát ahol éppen játszottak. Igen alacsonyan besiklottam a fák között szlalomozva és hangos "Sorry" kiáltásokkal betettem magam a pálya közepére. A bíró felemelte a kezét és megállította a meccset :))))) Hangos tapsvihar közepette kisétáltam a pálya szélére és mar játszottak is tovább. Orsy Laci jött értem és visszavitt a lészállóba. Útközben Székely Gyuszival beszéltem rádión aki gps hiba miatt ekkor mar nem versenyzéssel hanem örömrepüléssel töltötte a 3. óráját a levegőben. :) Zuzu is előkerült aki a DHV 1-2 (ppg) ernyővel szintén elérte az utolsó pontot. Nagyon jót repültünk!
Summa: Orsy Laci betolta a célba 2. helyen, Barth Sanya (30), Dénes (27), Zuzu (37), meg én (34) a cél előtt nem sokkal leszálltunk. Horák Gyuszi és Székely Gyuszi a gps-ek miatt inkább "örömrepültek".
Nagyon örültünk, hogy így búcsúztattuk a februárt! Mindenki elégedetten itta az esti pálinkát a szálláson, nagy sztorizások közepette.
Vasárnap reggel tudtuk meg, hogy a nap versenyzésre alkalmatlan így torolték de az idő repülésre megfelelő lehet. Rövid szakértés után mind a 7-en a starthelyen voltunk ismét. :) Kiirtunk egy szorgalmi feladatot magunknak és az esélytelenség nyugalmával elstartoltunk. Akik elsőnek startoltak azok sajna kikoppantak elég hamar de mire én startoltam már a napocska is segített kicsit. Sikerült kitekerni és a feladatunk egy részét megcsinálni. Teljesen zárt felhőzet alatt ismét brutal termikekkel találkoztam. 1,5 óra repülés után a többiekre gondolva elindultam a lészállóba ahol kaptam egy nagy NJAM-NJAM burgert a büfében... :))
Elégedetten indultunk haza.