2009. május 27., szerda

Pünkösd hétvége


Sajnálattal kell tudomásul vennünk, hogy a hosszú hétvégén, repülésre alkalmatlan idő várható.
Erre a hétvégére tervezett Eged Kupa FAI2 távrepülő versenyt is törölnöm kellett a naptáramból, mert a mostani meteo szerint Egerben is esni fog az eső mind a 4 napon.
De mivel nem adom fel könnyen, ezért amint javulás várható valamikor, megindulok valamelyik starthely irányába.... Akinek van kedve csatlakozni az zaklasson telefonon és jöhet velem. Kitaláljuk hol repüljünk.

2009. május 18., hétfő

44 km hurok

Háromszöget terveztem. (102 km), hogy legyen benne kihívás is. :)) Későn startoltam mert szeged TIZ-ben légtér zár volt ami csak iskola köröket engedett a városban lévő Red-Bull őrület miatt. :) Kevesen is voltunk a csörlős üzemhez (!?) de Paptakit rávettük, szökjön el otthonról, hogy meglegyen a csapat. 2. csörlésnél fent maradtam és elindultam az első száron. Kényelmetlen termikekkel lehetett emelkedni. Az első fordulópont előtt a rádión meghallottam KisAmi hangját ami még mindig a legcsodálatosabb egy apa számára. :))) Kért, hogy menjek vissza. Valamelyik "nagytudású" még azt is üzente vele a rádión: "Apa az is jó ha be tudod zárni a hurkot!" :)))) Visszafordultam és így lehetőségem nyílt tesztelgetni a FIRE2-t. Mit lehet kihozni belőle. Alap trimen siklottam 41 km/h, -1,2 m/s merüléssel. Rátettem a trénert a kurzusra és léptem egy első lépcsőt. Az első benyomás megdöbbentő volt. Menetszél megerősödött és ekkor láttam, hogy 41 ről 66km/h val repesztek. Nézegettem a szárny mozgását és a heveder helyzetét. Fura érzés volt. A merülése nem lett rossz mert -2,6 m/s szerintem megengedett ekkora sebességnél. A gyorsítóról való lelépésnél olyan érzésem volt mint mikor beleoldok csörlés közben.(csak most fordítva) Az ernyő megállt én meg mentem tovább. :)))))) Csukásmentes csodálatos közel 3 óra repülés után szálltam le a reptérre, ahol addigra már javában folyt a csörlős üzem. Megérkeztek a hobby pilóták. Fényképeztem (amit az SR7-en 1 évig nem mertem) :)) Szeretek a TŰZzel játszani. :)))) Köszönöm Gábornak, hogy vitte a "boltot" amíg repültem. Szeged - Balástya - Szeged (44km hurok)

2009. május 12., kedd

Liga beszámoló

Elkészült a rövid beszámoló a Liga fordulókról (ide katt)
Az eredmények is lassan véglegesnek tekinthetők, mert egy két kivétellel beérkeztek az igc.-k.
Engem specko szétvág az ideg mert ha nem hagyom, hogy race to goal verseny legyen, akkor simán nyerek mert odavertem 15 percet a "cammogó" élbolyra. Gondolom akik annyira akarták azok is belátják, hogy valami nem volt jó ebben. :)) A lényeg és ami némileg kompenzálja a történteket, hogy olyan pilóták értek célba akik talán még soha eddig! Na kb. ilyenre gondoltunk akkor amikor kitaláltuk a PD Liga versenyeit és az utánpótlás motiválását! Gratulálunk nekik és ha jól gondolom legközelebb még közelebb állnak majd a feladat kiírásnál :)))
Köszönöm mindenkinek a jó hangulatban eltöltött hétvégét!
Az Element Fire2 adott egy jelzést a magyar Top pilótáknak, hogy itt van és kiemelkedő teljesítménye miatt jobban teszik, ha odafigyelnek rá :))))

2009. május 5., kedd

Ajánlat!

A hétvégén ismét zúzzuk a versenyen. Most Egerben lesz a PD Liga 5-6. fordulója. (május 9-10)
Gábor és én tuti versenyzünk de aki kedvet érez egy kis hegyi repüléshez, (esetleg pont ez hiányzik az "A" vizsgájához,) annak javaslom a kirándulást. Versenyen kívül is repülhet mindenki aki csak tud. (Déli, Délkeleti szél várható nyári meleggel)
A kocsikat és az utazást magatoknak kell megszervezni.
A verseny 2 napos (szombat-vasárnap). Alvás sátorban, vagy egyéb szállásokon. Felszállítás az Egri reptérről kb.: 500-800 Ft/fő
Tandem ernyőt viszek, és verseny után szívesen tandemezek is.
Csak halkan jegyzem meg, hogy szombat este Free Beer party lesz az M-Sec 91 jóvoltából. :)
Csapolt Kozel lesz a menű. :)))

Boldogság!

Végre megérkezett az új Element Fire2 verseny ernyőm Várnából. (Bulgária)
Most még nem tudok sok mindent elmondani róla, mert kettőt repültem csak vele, de amint tudok részletesen beszámolok az ernyőről.

Hírek!

Mint gondolom észrevettétek egy kissé elcsúsztam a beszámolókkal. Ennek különböző okai vannak, de most igyekszem egybe ömlesztve röviden leírni mindet.A Vresec Open 2009 volt az első program amin részt vettünk. A verseny Szerbiában volt és 6-an voltunk jelen magyarok. (ha Zuzut is beszámítjuk.) :)
Olcsó jó hangulatban zajló versenyen vehettünk részt, a három versenynapból 1 napot sikerült versenyeznünk. Nagyon jól éreztük magunkat és legközelebb is megyünk ha még hívnak bennünket :) Szétbuliztuk magunkat és mindenki elégedetten tért haza.

Magyar XC Open Lijak, a következő amin részt szerettünk volna venni de az időjárás közbe szólt és sajnos érvénytelen versenyre költöttünk el egy valag pénzt. A szervezés és a körülmények gyalázatosak oltak. Sok pénzért igen rossz 4 napot töltöttünk kint Szlovéniában. Nem sok jót tudok elmondani így nem is részletezném.