2008. november 27., csütörtök

Ma sem tétlenkedtünk!


2 fontos eseményről kell beszámolnom.
1. Biró Csabi fülcsukása! A kitartó munkáját, és ügyességét jellemzi, mert igen rövid idő alatt sikerült eljutnia eddig a szintig.
2. Andi (Gábor felesége) olyat tett amit közülünk talán még senki! :)

B elemek gyakorlása

Hidegben is lehet hasznosan eltölteni a napokat.

2008. november 26., szerda

+300 méter


Felhívom a Tisztelt sporttársaim figyelmét, hogy végre megvalósult a régi terv, amely szerint hosszabb lett a csörlős pálya. Kis földmunkával és a reptérvezetéssel egyeztetve, sikerült + 300 métert hozzátenni az eredeti 1300 méterhez, így a jelenlegi 1600 méteres pálya várja a felhasználókat. :) Ezzel a plusz pályaszakasszal az átlagos csőrlés magasságot 100!!! méterrel sikerült megnövelni. (ma teszteltük!)

2008. november 23., vasárnap

Jackpot

Titel ma főnyeremény volt! :) Végre addig repülhettünk amíg akartunk.
Nekem egy startból 2 óra meg egy kicsi jött össze. A megszokotthoz képest nagyon sokan összejöttünk Titelen. Hamar híre ment, hogy a szélirány és az ereje is megfelelő egy késő őszi lejtőzéshez. A fotókat nem válogattam, aki ott volt csemegézze ki a képeit aki nem, az meg ámuljon és bámuljon. Persze született egy kis videó beszámoló is.

2008. november 21., péntek

Hétvége!

Mivel a hétvégén rossz lesz az idő és Magyarországon semmit sem lehet kezdeni ezért szakértettem a dolgot Mikiékkel és arra jutottunk, hogy Titel (SRB) talán jó lehet, ebben az időben is.
Amit tudni kell róla.: Útlevél, 2-3 óra az utazás, kis magasságkülönbség, viszont ha leszállunk nem kell hegyet mászni, erős szélben (ami lesz) lejtőzhető. Kezdőknek is ideális lehet lesiklásokra, "hegyi" startok gyakorlására és lejtőzés alapjait elsajátítani.
A hely kihasználás miatt kérem minél előbb jelezze aki jönni akar.
De a legjobb ha ide a megjegyzéshez bevési a szándékát :)

2008. november 17., hétfő

Odabasz! :)

(...idézet a pg.c2.hu fórumról... Nesztek! Nem kell tulspirázni a dolgot! Nem kell a legördülőhöz sem csak EGY ember és persze aki REPÜL! Elengedhetetlen kelléke a dolognak hogy tudják mit csinálnak, és nem csak olvastak róla valahol, meg látták hogyan csinálják mások :)))) Benkő Zolinak ajánlanám egyszer próbálja ki milyen ott fent :) Biztosan tetszeni fog! :)))) (levesnek nem mondok semmit, mert nem beszélek vele, meg úgy is csak ideges lenne!) hehe :)))))

Látjátok ilyen az amikor a fanatista ernyősök beszabadulnak a reptérre. :)

Best Pack

Az új szerzeményem így működik.

2008. november 16., vasárnap

Vasárnap a reptéren

Pár szóban annak aki kimaradt ebből a rövidke napból. Kb 12 re verődött össze a csapat, hogy az
oszladozó köd ellenére reppenjünk egy kicsit. A toronynak szólnom kellett, hogy a repcsik figyeljenek ránk is mert megkezdtük az "üzemet". Ahogyan telt múlt az idő hamarosan kezdett összejönni a társaság. A szerencsésebbek, és persze akik elsőnek érkeztek azok nagy élményben részesülhettek, mert az alacsony felhők miatt a csőrles oldási magassága a felhők felett volt. Gábor készített egy kis videjot is, ahol bekuksizhattok ti is milyen is lehetett. :)


Megérkezett régen nem látott Melján barátom is egyik tanulójával és persze jött a szokásos kemény mag is akik a hétvégék rendszeres pilótái. Mivel volt olyan jó Jani és kölcsön adta a vadzsi új APCO FUN For 2 tandem ernyőt, így én csak a tandemmel repkedtem. 2 új emberkét és a Bíró család egyik felet reptettem. (nagyon bejött nekem ez az új tandem, olyan érzésem van rajta mintha szóló ernyőn repülnék)

Mindenképpen meg kell említenem egy igen jelentős eseményt! Szabó Zsuzsi (lepke) ismét repült, és ha hiszitek ha nem, a csapat jelenleg egyetlen aktív nőci tagja rendesen jól csinálja a dolgokat. :))

Este egy rövid lebaszással zártam a napot (pakolás, hajtogatás....) de végezetül mindenki elégedetten ment haza, és ismét érdemes volt ezt az ajándék őszi napot a reptéren tölteni.

Ja és a tandem maradhatott nálam, így a héten délutánonként, szívesen várom a repülni vágyó utaskákat.

2008. november 13., csütörtök

Hétvégi infó

Szombaton Budapesten leszek biznicelni. (ha valakinek kell valami szóljon!)
Vasárnap viszont nyomjuk az ipart a reptéren. (kb. 10-tól toljuk)
Megpróbálok tandemet szerválni, tehát akinek van ismerőse most jöhet röppenni.
Meleg ruhát és forró teát hozzatok! :))))

Megvan a tandem!!!! Biztosan tandemezünk!!! 

2008. november 11., kedd

Follow Me!


A csörlős autónak MA megvolt az első (6) csőrlése!
S.J.Misit érte az a megtiszteltetés, hogy elsőnek láthatta fölülről a feliratot. :)
Ezúton kérném tisztelt sport társaimat, hogy amennyiben a csörlős autót vezetni kívánjak hozzanak magukkal váltó papucsot vagy cipőt! (mezítláb nem lehet) ja és a vezetésért is fizetni kell! :))))
A viccet félretéve nagyon zsír a verda!!!
Gyertek repülni!

2008. november 8., szombat

2008. november 7., péntek

Csörlős autó ?????

Holnap délelőtt érkezik a csörlős autó (tréleren) Budapestről.
A T4-T5 klub hozza (ez is csak feltételezés) :)))
Reggel 8 és 8:30 között indulnak.
Semmi más infóm nincs!!!!

Mi lett belőle????

2008. november 6., csütörtök

Motoroztunk Papitakival

Tegnap is és ma is kerültünk egy karikát Papitakival. Mivel tegnap nem vittem fényképezőt, és nem egyszerre repültünk, így ma pótoltam a hiányt.
Köszönöm a motort Papitakinak és az ernyőt Gábornak!
A meteo előrejelzés már megint tévedett de most legalább nem volt annyira fontos. :)

2008. november 4., kedd

Verseny Szlovéniában


A Szlovének nem hagyják abba a repülést meg télen sem. Sőt még TÉLI távrepülő versenyeket is rendeznek.
Tervezem, hogy egy pár ilyen versenyre elmegyek. Amennyiben jelentkező lenne a dologra szívesen látnám a "bandánk" tagjait is pld. Lijak lejtőin repeszteni, mig az itthon maradt tarsaink a jó meleg szobában nézik a TV-t ! :))
Az első verseny november 29-30 Lijak

Ja és minden utazás szigorúan meteo függő!

Egy kis kedvcsináló! :

2008. november 2., vasárnap

Yesss!

Ma végre adta!!! A meteo előrejelzéssel ellentétben Nyugat-Északnyugat fogadott bennünket a starthelyen. Szakértettünk, hogy ki mit látott és megallapitottuk hogy ma ezt kell szeretni alapon repüljünk ahogy lehet. A helyi "Görbe" arcok festettek nekünk. Mindenki sikeresen el tudott startolni az eddig látott legsza..abb starthelyrol. Mindenkinek jutott a lejtozesbol egy jó kis adag és persze az esti borkostolas sem maradhatott el. :)

2008. november 1., szombat

Vasárnapi túra

Vasárnapi túrára a létszám kialakult. A szavazatok és persze a meteo infók alapján útirány Szársomlyó. Indulas reggel 7 kor. P.Oli, Zsolti, Dávid, Janó + én.
Majd holnap este "panaszkodunk"! :)